Bericht 502
 
 

 

tekst op bord:

Door de actieve inzet van de Bewonersorganisatie Binckhorst was aan de Vestaweg 97 van 1983 tot 1989 een ontmoetingsruimte voor wijkbewoners gevestigd; Bewonersorganisatie Binckhorst bestond van 1983 tot 2000.

een bericht van:
Mevr. Tomeij


locatie:
Vestaweg 97Wonen in de Binckhorst
De wijk de Binckhorst lijkt alleen een bedrijventerrein, maar aan de Vestaweg en aan de Binckhorstlaan staan woningen. Deze zijn gebouwd in 1949. De woningen waren in eerste instantie bedoeld voor de medewerkers van firma Van der Heem. Dit was een bedrijf dat o.a. radio’s, platenspelers en solexen maakten. De medewerkers wilden echter de woningen niet betrekken en daarom werden de woningen verhuurd aan inwoners van Den Haag.
In de Binckhorst hadden de bewoners niet veel voorzieningen, er waren alleen een kleine buurtwinkel en een bloemenkiosk. Voor de grotere boodschappen gingen de Binckhorsters naar Voorburg of via Voorburg naar Den Haag. De brug van de Binckhorstlaan naar de Rijswijkseweg bestond nog niet als verbinding tussen de Binckhorst en Laak. Begin jaren tachtig is deze aangelegd.

Actieve bewoners
Dat de Binckhorst ook bewoond was, werd benadrukt door de bewonersorganisatie Binckhorst. Deze werd opgericht in 1983. Actieve bewoners binnen de bewonersorganisatie waren de heer en mevrouw Tomeij, de heer en mevrouw van Oeveren, de heer en mevrouw Hartman en mevrouw Kleindijk.
In 1983 stonden er veel huizen leeg en de bewonersorganisatie gaf aan bij de woningcorporatie de Goede Woning dat zij graag een woning als ontmoetingsruimte wilden gaan gebruiken. Van 1983 tot 1989 was aan de Vestaweg 97 een wijkcentrum gevestigd waar diverse activiteiten plaatsvonden, zoals naailes, biljarten, darten, klaverjassen, sjoelen en borrelen.
De bewonersorganisatie Binckhorst heeft van 1983 tot 2000 bestaan

 

 

 

 

 

Vestaweg 97 in 2005